Slovensko

Čas kaosa in krize kliče po jasnosti, pogumu in sodelovanju: jasnost, kako lahko jaz prispevam k skupnemu dobremu/cilju; pogum, da zaživim svoj potencial; zmožnost sodelovanja, da soustvarimo prihodnost, ki si jo želimo.

???????????????????????????????Pridružite se nam na tridnevnem intenzivnem treningu, na katerem boste izkusili preproste, a močne procese, ki v nas zanetijo vodstveno iskro, prebudijo individualne in kolektivne potenciale, ponovno obudijo upanje in ponudijo sveže perspektive ter inovativne rešitve za kompleksne probleme, s katerimi se soočamo v organizacijah in skupnostih:

 • Kako lahko drug drugemu pomagamo prepoznati in razviti moči, darove in talente, da bi lahko nato skupaj soustvarjali modre rešitve?
 • Kako lahko skupaj iščemo rešitve – namesto da se večno pritožujemo?
 • Katere vodstvene kvalitete in veščine so potrebne v času krize?
 • Kako lahko zgradimo močno koalicijo zmožno sprememb?
 • Kako lahko vodim sebe, da bi lahko vodil druge?

Trening temelji na globalno uveljavljeni tehnologiji mobiliziranja različnih deležnikov za ustvarjanje želene prihodnosti: Art of Hosting Conversations That Matter, ki se je porodila na gradu Borl v Sloveniji leta 2000 (pisani mednarodni ekip), odtlej pa globalno razmahnila po vseh celinah.

Delovni jezik treninga bo angleščina; večina dela pa bo potekala v manjših skupinah, kjer bodo udeleženci govorili jezik, ki ga vsi obvladajo (verjetno tudi precej slovensko :-)), zato za udeležbo ni potrebno vrhunsko znanje angleščine.

David Reis and HelenKaj je “Participatory Leadership”?

V svetu, ki postaja vse bolj kompleksen, rešitev in inovacij ne bi smeli več iskati v posameznih voditeljih, temveč v naši skupni kolektivni inteligenci.  Participativno vodenje je odgovor na globalno kompleksnost v času, ko organizacije, skupnosti in družbe iščejo nove učinkovite in zdrave načine organiziranja, kreiranja in sodelovanja, ki bi nam bolj služili. Participativni pristop, ki ga uporabljajo vsepovsod po svetu za organiziranje in vodenje pogovorov in sestankov, ki gojijo vzajemno spoštovanje in ustvarjajo modre ter dolgoročne rešitve za sedanjost in prihodnost.

Udeleženci bodo na treningu povabljeni k aktivnemu sodelovanju, izkušeni voditelji Art of hostinga jih bodo vodili in mentorirali pri implementiranju različnih metod. Hkrati bodo voditelji predstavili različne modele in prakse ter nudili udeležencem podporo pri raziskovanju tako teme treninga (izbrane zato, ker je aktualna in primerna času in prostoru), kot tudi poglabljanju znanja in razumevanja metod Art of Hosting.

947097_10151445390372057_2095315578_nKaj bom pridobil z udeležbo na treningu?

 • izkusili boste preproste, a zelo učinkovite participativne procese (Appreciative Inquiry, proaktivno kavarno (Pro Action Café), svetovno kavarno (World Café), odprti prostor (Open space), krog), ki jih lahko uporabite v svojih organizacijah ali skupnostih,
 • po želji boste obdelovali dejanske primere v vaši organizaciji/skupnosti ter iskali rešitve/izboljšave za prihodnje projekte,
 • izkusili moč vprašanj, ki prebujajo posamično in skupinsko inteligentnost,
 • srečali boste skupnost ljudi, ki si delijo podobne vrednote in strasti.

Komu je trening namenjen?

Trening je namenjen vsem, ki želijo v svoje življenje ter v svoje organizacije, time in skupnosti prinesti participativni način sodelovanja:

 • v prihodnost usmerjeni voditelji, direktorji, podjetniki, svetovalci, coachi
 • inovatorji, agenti spremmeb,
 • moderatorji, facilitatorji, trenerji,
 • mladinski delavci, javni uslužbenci in drugi, ki si želijo izkusiti in se naučiti preprostih, a učinkovitih procesov, ki aktivirajo kolektivno inteligenco.

Lokacija

Trening, ki je rezidenčne narave,  bo potekal v  Olimpijskem centru v Planici.
V ceni sta zato všteta tudi bivanje in hrana.

Cena

S svojim potencialom za ponovno obuditev moči posameznikov, organizacij in skupnosti je tak trening potreben zdaj bolj kot kdajkoli prej. Hkrati pa se vsi zavedamo, da je ekonomska situacija v tem delu Evrope težka. Zato ponujamo več možnosti, ki odgovarjajo različnim okoliščinam udeležencev. Vabimo vas tudi, da ponudite več (seveda, če zmorete/hočete) in tako omogočite udeležbo še drugim, ki si sicer udeležbe ne bi mogli privoščiti.

 • 450 EUR – gospodarski sektor (profitne organizacije, vključno z ‘s. p.’-ji)
 • 300 EUR – posamezniki in neprofitne organizacije (nevladne organizacije, javni sektor)
 • 200 EUR – znižana kotizacija: zahvaljujoč projektu Grundtvig Lifelong Learning Grant (Enhancing Systemic Transformation – Sustainable Learning in Times of Chaos & Crisis) je na voljo omejenno število (20) znižanih kotizacij  (za tiste posameznike, študente, brezposelne, zaposlene v nevladnih organizacijah, ki ne bi mogli plačati celotne kotizacije – več informacij o tej možnosti je na voljo tu).
 • Kotizacija vključuje: kotizacijo, prenočišče s polnim penzionom v hotelu ali depandansi (Olimpijski športni center Planica) – v dvo- ali triposteljnih sobah, prigrizke in napitke med odmori, priročnik v elektronski obliki (v angleščini), povzetek glavnih metod v slovenščini. Na voljo je tudi omejeno število enoposteljnih sob; seveda si pa prenočišče lahko organizirate tudi sami v bližnjih Ratečah ali Kranjski Gori,

Izvajalska ekipa: za strokovnost srečanja bo poskrbela vrhunska mednarodna ekipa pod vodstvom Mary-Alice Arthur (Nova bo vrsta domačih kolegov: Robert Kržišnik, Dragana Prijanovič, Tadej Pugelj, Natalija Vrhunc, Alenka Oblak, Jaka Kovač, Janja Rebolj, Andreja Cepuš, Metka Kuhar, F. Raphaël Duret-Nauche.

Več informacij o mednarodni mreži Art of Hosting Conversations That Matter: www.artofhosting.org

Trening je delno sofinanciran znotraj programa Vseživljenjsko učenje Evropske unije. Za vsebino spletne strani so izključno odgovorni organizatorji dogodka. Evropska komisija ne odgovarja za morebitno uporabo informacij.

logoHUMUS sloOK

EU_flag_23L

OLOSlogo2

Logo DMS

Advertisements